plankton-voedingsstoffen-capsules_winter

Voedingsstoffen

Er bestaat geen andere natuurlijke voeding of supplement van gelijke omvang. Het is volledig plantaardig en staat al aan het begin van de voedselketen sinds het ontstaan van de aarde.

PlanktonHolland Plant Power supplementen bevatten alleen natuurlijke voedingsstoffen waaronder:

  • Elementaire vitamines,
  • Essentiële Omega-3 EPA fosfolipide vetzuren,
  • Omega-6, Omega-7 en Omega-9 vetzuren,
  • Aminozuren,
  • Mineralen en spoorelementen,
  • Antioxidanten,
  • Pigmenten,
  • Enzymen.

Met de introductie van de pure Plant Power supplementen kunnen we ondermeer duurzaam vetzuren consumeren zonder onze kwetsbare oceanen en haar bewoners te schaden.

VITAMINES

De voedingssupplementen van PlanktonHolland bevatten tien van de dertien vitamines of leveren de bouwstenen hiervoor. Vitamines en mineralen zijn voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Ons lichaam haalt deze stoffen uit eten, drinken en eten. Het gaat hierbij om relatief kleine hoeveelheden; hierbij moet je denken in termen van micro- en milligrammen.

VETZUREN

Omega-3 vetzuren vallen in de categorie meervoudig onverzadigde vetzuren. Ze worden ook wel de ‘n-3 vetzuren’ genoemd. Vooral bekend zijn alfa-linoleenzuur (afgekort als ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).

ALA is vooral afkomstig van plantaardige bronnen, de andere vetzuren komen met name voor in de EPA / DHA Oerbron Plankton en daarom ook in vis, schelp- en schaaldieren. EPA is een bouwsteen voor DHA. EPA wordt naar behoefte, omgezet in DHA.

MINERALEN | SPOORELEMENTEN

Net als ons lichaam zelf geen vitamines aan kan maken, moeten we ook de mineralen en spoorelementen die we nodig hebben uit externe bronnen halen. Mineralen en spoorelementen spelen onder meer een rol bij het in goede banen leiden van de werking van hormonen en enzymen.

Het onderscheid tussen mineralen en spoorelementen wordt gemaakt op basis van de hoeveelheid die we ervan nodig hebben: ons lichaam verbruikt minder spoorelementen dan mineralen.

ANTIOXIDANTEN

Antioxidanten verbeteren het immuunsysteem en dragen bij aan een gezond evenwicht in onze zuur basehuishouding. Deze voedingsstoffen vervullen verschillende belangrijke reinigingsfuncties en ondersteunen de zuurstofconcentratie in ons lichaam.

Naast dit alles stimuleren antioxidanten de stofwisseling en de celstofwisselingen en zorgen ze er mede voor dat ze kunnen worden opgenomen. De belangrijkste antioxidanten zijn vitamine Cvitamine Eselenium, zwavel, bètacaroteen, zink en mangaan.

AMINOZUREN

Acht aminozuren zijn essentieel voor de mens omdat het lichaam ze niet zelfstandig kan produceren, en daarom op de aanvoer van buitenaf aangewezen is.

Onze Plankton bevat achttien van de in totaal twintig aminozuren die in het menselijk genetisch materiaal zijn aangelegd, inclusief alle essentiele en de aminozuren die betekenisvol voor het immuunsysteem zijn.

Wie gezond wil zijn én blijven, dient genoeg eiwitten binnen te krijgen. Een bijkomend voordeel van een eetpatroon met voldoende proteïnen is dat het ons helpt ons gewicht stabiel te houden. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat we ons na het eten voldaan voelen en dragen bovendien bij aan de instandhouding van ons spierweefsel.

Winkelwagen
Scroll naar top